Volledig scherm
Wethouder Tom de Bruijn tegen subsidies voor grootverdieners met topinkomens. © Jurriaan Brobbel

'Haagse grootverdiener nog harder aanpakken'

De Haagse aanpak van grootverdieners moet nog steviger, vinden linkse partijen in de gemeenteraad.

Omdat er in 2014 nog 93 topfunctionarissen meer verdienden dan de norm pleiten PvdA en SP nu voor de inzet van een paardenmiddel: de gemeente moet niet meer samenwerken met notoire teveelverdieners bij zorginstellingen, scholen en corporaties.

,,Eigenlijk hoop ik dat ze zelf inzien dat het zo niet langer kan,'' zegt PvdA'er Martijn Balster. SP'er Bart van Kent: ,,De gemeente moet de samenwerking met deze organisaties onder de loep nemen, het is gewetenloos gegraai.''

Inleveren subsidie
Den Haag is veel strenger dan de landelijke regels rond topinkomens voorschrijven. Wie hier meer verdient dan de ministersnorm levert meteen subsidie in. Dat leverde de gemeentekas al 1,3 miljoen euro aan teruggehaalde subsidies op, meldt wethouder Tom de Bruijn (D66). ,,Ik hoop vooral dat de bestuurders in de spiegel kijken: verdien ik niet te veel,'' zegt de wethouder in een interview met AD/Haagsche Courant.    

Lees meer over de Haagse regels rond topinkomens - inclusief een interview met wethouder Tom de Bruijn - in AD/Haagsche Courant van 16 en 17  april.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”