Volledig scherm
Wethouder Tom de Bruijn tegen subsidies voor grootverdieners met topinkomens. © Jurriaan Brobbel

'Haagse grootverdiener nog harder aanpakken'

De Haagse aanpak van grootverdieners moet nog steviger, vinden linkse partijen in de gemeenteraad.

Omdat er in 2014 nog 93 topfunctionarissen meer verdienden dan de norm pleiten PvdA en SP nu voor de inzet van een paardenmiddel: de gemeente moet niet meer samenwerken met notoire teveelverdieners bij zorginstellingen, scholen en corporaties.

,,Eigenlijk hoop ik dat ze zelf inzien dat het zo niet langer kan,'' zegt PvdA'er Martijn Balster. SP'er Bart van Kent: ,,De gemeente moet de samenwerking met deze organisaties onder de loep nemen, het is gewetenloos gegraai.''

Inleveren subsidie
Den Haag is veel strenger dan de landelijke regels rond topinkomens voorschrijven. Wie hier meer verdient dan de ministersnorm levert meteen subsidie in. Dat leverde de gemeentekas al 1,3 miljoen euro aan teruggehaalde subsidies op, meldt wethouder Tom de Bruijn (D66). ,,Ik hoop vooral dat de bestuurders in de spiegel kijken: verdien ik niet te veel,'' zegt de wethouder in een interview met AD/Haagsche Courant.    

Lees meer over de Haagse regels rond topinkomens - inclusief een interview met wethouder Tom de Bruijn - in AD/Haagsche Courant van 16 en 17  april.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’