Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Had Hoekstra maar naar zijn eigen woorden geluisterd. Een functie elders past hem beter

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

6 reacties

 • carla abbing

  1 maand geleden
  Dhr. Hoekstra heeft wel na zichzelf geluisterd. Omdat van tevoren bekend vanuit goochelen met de uitslag dat Dhr. Jonge partijleider zou worden. Echter kwam er door de Corona perikelen een streep hierdoor. En wat het CDA perse niet wilde inclusief Dhr. Hoekstra, was dat Dhr. Omzigt het stokje ging overnemen vanuit zijn christelijke sociale bewogenheid. Dhr. Hoekstra heeft met tegenzin het stokje overgenomen. De C en de D staat door dit gespeelde politieke spel nu zwaar onder druk.
 • ineke van den Berg

  1 maand geleden
  Iets te makkelijke conclusie. Binnen het CDA rommelt het al langer. Hij lijkt me in ieder geval eerlijker dan een figuur als Hugo de Jonge. Trouwens is het stil rond D66 in die partij zitten ook mensen die een functie elders zouden moeten zoeken. Te beginnen met Sigrid Kaag. En Ollongren. Ook meteen maar een grote opruiming beginnen bij de VVD.
 • René Evertsen

  1 maand geleden
  Het is bijzonder dat de man die verantwoordelijk was voor de fondsenwerving, aangaf dat het niet goed liep toen de Jonge nog de man was. Toen de Jonge afgewisseld werd door Hoekstra, stortte diezelfde fondsenwerver ineens ruim een miljoen. Het wekt op zijn minst de suggestie dat de fondsenwerver & donateur zelf meer gecharmeerd was van Hoekstra. Maar, het had niets met invloed op het beleid te maken. Alleen een politicus gelooft dat verhaal, of toch niet?
 • Henny Gerritsen

  1 maand geleden
  De beste stuurlui staan aan de wal !
 • Sandrine Girard

  1 maand geleden
  Touché!