De F-35 die gisteren landde op vliegbasis Leeuwarden kreeg tijdens het feestelijke onthaal geen douche met water, maar met blusschuim. Een inspectie moet nu duidelijk maken wat dat betekent voor het vliegtuig.
Volledig scherm
De F-35 die gisteren landde op vliegbasis Leeuwarden kreeg tijdens het feestelijke onthaal geen douche met water, maar met blusschuim. Een inspectie moet nu duidelijk maken wat dat betekent voor het vliegtuig. © EPA

Hagelnieuwe F-35 krijgt extra inspectie na blunder met blusschuim

De gloednieuwe F-35 die gisteren feestelijk werd onthaald op vliegbasis Leeuwarden heeft na het foutje met het blusschuim meteen al een grondige extra inspectie nodig. De brandweer spoot het toestel per ongeluk onder met schuim, wat corrosie kan veroorzaken.

  1. Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is
    35

    Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is

    Langzamerhand is iedereen aan het wennen aan een wereld zonder coronamaatregelen. Het aantal mensen dat nog vrijwillig mondkapjes draagt in het openbaar vervoer zie je elke dag afnemen, de schroom om weer handen te schudden verdwijnt en belangrijker nog: het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen is afgenomen tot een minimum. En toch is er alle reden waakzaam te blijven, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.