Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Hagenaar (49) dreigt zich op te blazen om op te komen voor sinterklaastraditie

Een Hagenaar van 49 jaar oud is gistermiddag aangehouden door de politie nadat hij op social media had gedreigd zichzelf op te blazen om zo op te komen voor de sinterklaastraditie.

Het bericht van de man leidde tot de nodige onrust op Facebook. Meerdere lezers besloten melding hiervan te maken bij de politie, waarna een onderzoek werd gestart. Gelet op de ernst van de bedreiging werd besloten dat de verdachte moest worden aangehouden. ‘Agenten hielden de man gistermiddag in zijn woning aan’, meldt de politie zojuist. ‘Tijdens de doorzoeking van zijn woning werden geen explosieven aangetroffen’. 

Volgens de politie heeft de verdachte aangegeven spijt te hebben van zijn reactie. Hij zou het bericht gepost hebben als reactie op een ander bericht en is geschrokken van wat zijn post allemaal teweeg had gebracht.

De man is in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aanslag

Het is overigens niet de eerste keer dat de politie meldingen krijgt over stevige uitlatingen op social media afkomstig van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. ‘Zolang geen strafbare grens wordt overschreden, mag iedereen zijn mening geven. De reactie van deze verdachte waarin gedreigd werd met een aanslag waarbij onschuldige slachtoffers konden vallen, overschreed die grens. Daarom is besloten om deze verdachte aan te houden.’

Omdat er veel te doen is over het uiterlijk van Zwarte Piet tijdens de intocht in Den Haag vroegen wij hoe Hagenaars Zwarte Piet het liefst zien. Bekijk hieronder de beelden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!