Volledig scherm
Van der Laan bakte een eitje voor de stembrigade © anp

Halina, Arie en Abdelkader in stembrigade

Een groep van 20 bekende Nederlanders verleidt kiezers woensdag om naar de stembus te gaan. Op initiatief van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan maken ze op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen deel uit van de zogenaamde hoofdstedelijke stembrigade.

Onder anderen Ronald de Boer, Halina Reijn, Arie Boomsma, Abdelkader Benali, Jort Kelder, Paulien Cornelissen en rapper Sef roepen hun achterban op een stem uit te brengen. Ze begonnen de verkiezingsdag met een ontbijtje in de ambtswoning, waar de burgemeester eigenhandig een eitje voor ze bakte.

'Ik ben ontzettend dankbaar dat jullie willen helpen om zoveel mogelijk mensen vandaag naar de stembus te krijgen', zei de burgemeester. 'Samen kunnen we misschien wel 2 miljoen Amsterdammers bereiken. Die zijn er niet, maar ik leg de lat graag hoog.'

De bekende Amsterdammers hebben een groot bereik op social media, met meer dan een miljoen volgers, en een hart voor de stad, meent Van der Laan.

  1. Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’
    PREMIUM

    Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoor­zaak mogelijk nooit duidelijk’

    Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”