Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema.
Volledig scherm
Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. © ANP

Halsema wil meer agenten op straat in Amsterdam

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil snel extra agenten en handhavers in het uitgaanscentrum van de hoofdstad. Ze gaat proberen om minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Tweede Kamer te overtuigen om over de brug te komen met meer agenten, schrijft De Telegraaf.

De nieuwe burgemeester van Amsterdam zegt dat na een rondleiding over De Wallen en uitgaanslocaties in de stad die ze in de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg. Volgens Halsema is er geen sprake van 'complete wetteloosheid' in het gebied zoals de ombudsman van Amsterdam zaterdag zei. ,,Maar het is waar dat er veel te weinig handhavers en agenten zijn", zegt ze.

Halsema gaat ook nog deze week alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer uitnodigen voor een nachtelijk bezoek aan de Amsterdamse binnenstad direct na de zomer.

  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”