Volledig scherm
© anp

Handelaar met miljoenen in diepvrieskip komt vrij

Vleeshandelaar Hennie van Rey komt op borgtocht vrij vanwege zijn hoge leeftijd. De 75-jarige uit handelaar uit Roermond wordt verdacht van miljoenensmokkel en zit sinds juni 2015 vast.

Van Rey gaat woensdagochtend naar huis, maar blijft wel verdachte. Hij mag zijn proces buiten de gevangenismuren afwachten. Wel moet Van Rey een borgsom van 100.000 euro betalen en zijn paspoort inleveren. Dat schrijft De Telegraaf.

Vorig jaar werd een door Van Rey verscheept kippenvleestransport onderschept op Aruba. Het ingevroren vlees bleek vol te zitten met miljoenen aan contant geld. Van Rey heeft bekend dat hij het geld er zelf in heeft gestopt.

Jos van Rey
Hennie van Rey is de broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey, die wordt verdacht van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie. Jos van Rey legde op 22 oktober 2012 zijn wethouderschap en lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. Later, in 2015, is hij ook uit de VVD gezet.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”