Hanina Ajarai.
Volledig scherm
Hanina Ajarai. © Marco de Swart

Hanina Ajarai: Column was niet bedoeld als trap na richting nabestaanden

De column van Hanina Ajarai die het AD vandaag publiceerde, leidde tot een stroom aan reacties. Nabestaanden geven aan er veel moeite mee te hebben. Ajarai reageert op de ontstane commotie.

 1. Onder leiding van de verguisde en geliefde Cees Engel werd Fort Oranje het afvoerputje van de samenleving
  PREMIUM
  1945-2022

  Onder leiding van de verguisde en geliefde Cees Engel werd Fort Oranje het afvoerput­je van de samenle­ving

  Terwijl mannen in maatkostuum dikke pleitnota’s uit hun zware aktetassen vissen, klaar voor wéér een rechtszaak rond probleemcamping Fort Oranje, sloft een schichtig over zijn brillletje kijkende man de rechtbank binnen. Verlept t-shirtje, broek met verfvlekken alsof-ie net nog thuis op de ladder heeft gestaan en daaronder een paar sandalen uit het jaar nul.
 2. Reacties op omgekeerde vlaggen: ‘Ik kan er geen enkel begrip voor opbrengen’
  64

  Reacties op omgekeerde vlaggen: ‘Ik kan er geen enkel begrip voor opbrengen’

  ‘Ik heb als 5-jarige de bevrijding meegemaakt en herinner mij nog heel goed de geïmproviseerde vlaggen, veel mooier dan die witte met rode bal die ik tot dan toe had gezien’ en ‘Als je op deze manier met dieren omgaat als veeboer, mag alles afgepakt worden’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van maandag 15 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.