Harddrugs gebruikt op fatale afterparty Milheeze: verdachten vrijgelaten

updateTwee verdachten die werden aangehouden na de vondst van een dode man in een privé-zwembad in het Brabantse Milheeze zijn vrij. Bij de boerderij werd ook een zwaargewonde aangetroffen. Het enige dat duidelijk is, is dat in de tuin een feestje aan de gang was dat tot diep in de ochtend duurde en waarbij harddrugs werd gebruikt. 

Een 29-jarige man uit Milheeze werd vroeg in de zondagochtend dood aangetroffen in een privézwembad op het terrein van een varkensboerderij. Een tweede slachtoffer werd zwaargewond gevonden naast een schuur. Zijn toestand is nog kritiek.

De bewoner van de boerderij in Milheeze is er kapot van, vertelt hij aan deze website. Hij denkt dat een feestje is geëindigd in een noodlottig ongeval. De man vertelt dat hij zelf op een camping in de buurt zat en rond 3.00 uur een alarmmelding van zijn varkenshouderij kreeg. Samen met zijn vrouw ging hij terug naar de boerderij, waar niks aan de hand bleek. 

Een groep van zo'n tien tot vijftien man kwam toen nog een biertje drinken in de tuin en bij het bubbelbad. De bewoner zegt rond 9.00 uur 's ochtends naar bed te zijn gegaan. Toen zaten nog vier mannen in of bij het bubbelbad. Zij zouden nog even verder willen feesten.

Volledig scherm
In Milheeze werd een dode man en een zwaargewonde man aangetroffen achter een boerderij aan de Peeldijk.

Raadsel

Wat er die nacht is voorgevallen, is voor de bewoner een raadsel. Zijn moeder, die naast de boerderij woont, liep 's ochtends nog langs met de hond. Zij zag de zwaargewonde man wel liggen, maar dacht dat die zijn roes in de tuin aan het uitslapen was. Zij heeft daar verder niet veel aandacht meer aan besteed.

De tienerzoon van de bewoner trof aan het einde van de ochtend de dode man aan in het zwembad. Hij riep zijn vader en zij hebben het 29-jarige slachtoffer nog uit het bad gehaald. Reanimatie mocht niet meer baten. Even later werd ook de zwaargewonde man gevonden.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek in Milheeze.

Camerabeelden

De bewoner kan zich niet voorstellen dat er een vechtpartij heeft plaatsgevonden. De camera's op de boerderij zouden uitsluitsel kunnen geven. Deze staan zowel gericht op het zwembad als op de plek waar de zwaargewonde man is gevonden. De politie heeft deze beelden in beslag genomen en deed maandag opnieuw onderzoek, onder meer met een drone.

Twee andere groepsleden, een 28-jarige man uit Milheeze en een 32-jarige vrouw  uit Helmond, werden aangehouden. ,,We onderzoeken wat hun betrokkenheid is geweest. We weten ook nog niet of sprake is geweest van een noodlottig ongeval of een misdrijf'', aldus de politie, die het tweetal vandaag liet gaan.

Puzzel

De politie buigt zich intussen over een  behoorlijke puzzel, want dat is het wel.  Want hoe laat hebben de fatale momenten zich voorgedaan? De zwaargewonde ' lag daar al enige tijd',  stelt de politie die tegen het einde van de ochtend ter plaatse was. Op dat moment werd nog verondersteld dat de andere twee groepsleden op het terrein aanwezig waren. Een zoektocht leverde echter niets op. Later kon de politie de twee elders lokaliseren en aanhouden. 

Eén mogelijke oorzaak voor het drama - de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen zoals koolmonoxide - kon zondagmiddag worden weggestreept. ,,Die zijn niet aangetroffen", aldus een woordvoerder van de brandweer. Metingen werden verricht in gebouwen op het terrein, zoals de schuur waarbij het tweede slachtoffer was gevonden. 

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm