Politie bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Vanwege boerenacties rond de woning geldt er een noodverordening.
Volledig scherm
Politie bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Vanwege boerenacties rond de woning geldt er een noodverordening. © ANP

Harderwijk: protestmars Nederland in Verzet mag doorgaan, maar niet langs woning minister

De burgemeester van Harderwijk heeft na overleg met politie en openbaar ministerie besloten dat de demonstratie van Nederland in Verzet vanavond doorgaat. Om veiligheidsredenen is er een noodverordening van kracht en zal de route niet langs woningen van stikstofminister Christianne van der Wal en activist Norbert Dikkeboom gaan.

20 reacties

 • Hanneke Meer

  1 maand geleden
  Het lijkt de avondvierdaagse wel. Meestal georganiseerd voor kinderen, maar dan iets vroeger in de avond.
 • Peter de Jong

  1 maand geleden
  Politici en bestuurders die aantoonbare schade in het land veroorzaken en mensen benadelen, moeten daarvoor persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld, net zoals bestuurders in het bedrijfsleven. Dat zal ze leren zorgvuldiger na te denken en zich niet onnodig met het leven van burgers te bemoeien. We schieten er niets mee op als minderheden worden opgeofferd ten gunste van de meerderheid. Dat hebben we al een keer meegemaakt.
 • Van Rossem

  1 maand geleden
  @Zegwaard.25 miljard.Hebben de mijnwerkers en binnenvaart niet http://gehad.Taxi chauffeur helemaal niks.Was je vergunning ineens niks meer waard.Ook allemaal sectoren die nog nooit zoals de boeren aan het subsidie dit subsidie dat infuus hebben gelegen.Defenece zie ik een iets grotere uitvoering van gideon van meijeren die denkt dat ie de uil van minerva zelf is.
 • Ernst-Jan Schoute

  1 maand geleden
  @ Marianne Rekers: dit beleid raakt de boeren zowel privé als bij hun werk; domme uitspraak dus... Politici zijn ten alle tijden verantwoordelijk voor wat ze doen en niet alleen wanneer het hun uitkomt.
 • Van Rossem

  1 maand geleden
  Demonstratie voor boeren georganiseerd door een verlopen evenementen organisator een verdien model.We hebben sinds 2 jaar al gezien wie er op afkomen.Kanslozen beroeps werklozen verlepte gele hesjes.Want als je die nog aan hebt zit er een steekje http://los.De stroopwafel brigade en Willem eng met zijn gevolg.En als je vanavond niet doorgezakt zijn waarschijnlijk Fvd met gideon het orakel om de boel op te warmen.Een vergunning voor een kermis dus.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’