Volledig scherm
© Shutterstock

Hardloopster (18) in borst gestoken in Egmond, familie wil aangifte poging doodslag doen

updateEen 18-jarige vrouw is gisterenavond tijdens een rondje hardlopen in Egmond aan den Hoef aangereden en neergestoken. Ze werd geraakt in haar borst en naar een ziekenhuis overgebracht. Haar familie wil dat er aangifte wordt gedaan van poging tot doodslag. 

Johan de Caluwe on Twitter

Gisteravond #EgmondaandeHoef omgeving #Rinnegommerlaan. Tussen 19.30 uur en 19.45 uur wordt een jonge vrouw neergestoken. Dit n.a.v. een conflict met de bestuurder van een auto. Getuige? 0900-8844

De vrouw rende rond half acht over de Rinnegommerlaan in de Noord-Hollandse plaats toen zij vanuit het niets werd aangereden door een donkerkleurige auto. De politie spreekt van ‘een conflict’. Het is niet bekend of de dader en het slachtoffer elkaar kennen.

De bestuurder draaide het raampje open en stak de vrouw in de borst. Daarna reed de man weg. Verderop voelde de hardloopster zich niet lekker en zakte in elkaar.

Omstanders schoten de vrouw te hulp en belden de hulpdiensten en de moeder van de vrouw. De hardloopster verklaarde aanvankelijk dat ze op haar borst werd geslagen, maar in het ziekenhuis werd duidelijk dat ze was gestoken. Over het hoe en waarom tast de politie nog in duister. Ze roept getuigen en mensen en bedrijven die mogelijk camerabeelden hebben op zich te melden. ,,Alle informatie is welkom.” 

Over de precieze verklaring van de jonge vrouw kan de politie in verband met het onderzoek verder geen mededelingen doen. 

Poging tot doodslag

De moeder van de vrouw, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, vertelt tegen De Telegraaf dat haar dochter op het moment dat ze werd weggevoerd door de ambulance aanspreekbaar was, maar kampte met een zuurstofgebrek en onderkoeling. Haar toestand is inmiddels stabiel. „Ze ligt voorlopig nog wel even op de intensive care aan een drain”, vertelt haar moeder tegen De Telegraaf. „Want ze voelt zich nog misselijk en haar hartzakje is wat beschadigd.” 

De familie van het slachtoffer wil aangifte doen van poging tot doodslag. „Dat klinkt heftig, maar het is wel zo”, zegt de moeder. „Hopelijk krijgt de dader hierdoor wroeging. Want we willen koste wat kost weten waarom hij onze dochter zoiets heeft aangedaan.” 

De politie in Noord-Holland geeft aan dat alleen het slachtoffer zelf, aangezien zij meerderjarig is, aangifte kan doen. Dat is tot op heden niet gebeurd, aldus een woordvoerder van de politie. 

Het buurtonderzoek is wel afgerond. meldt de politie Alkmaar op Facebook. Ook wordt de aanrijding van een hardloopster en fietser afgelopen donderdag in Castricum opnieuw bekeken. Een woordvoerder van de politie laat NH Nieuws weten dat het gaat om een gebruikelijke procedure, waarbij er wordt gekeken naar eerdere ‘verdachte’ incidenten in de omgeving.