Volledig scherm
Carice van Houten en Rutger Hauer op de première van de Engelstalige speelfilm Black Butterflies © ANP Kippa

Hauer lijkt een rol te hebben gehad in Game of Thrones

Rutger Hauer is onlangs in Europa geweest voor de opnames van de populaire serie Game of Thrones. Daar speelt de acteur een rol in, of dat lijkt zo. Aan tafel bij De Wereld Draait Door vertelt hij dat hij net heeft geacteerd in een serie 'iets met Game of Lost Thrones'.

Volledig scherm
© EPA

'Vertel je nou dat je in een van de meest populaire series van het moment hebt gespeeld', vraagt Matthijs van Nieuwkerk lachend. 'Ja, ik was er niet bekend mee', gaat hij verder. Het is dan niet helemaal duidelijk of Hauer het inderdaad over de Amerikaanse serie heeft waar Carice van Houten en Michiel Huisman een rol in spelen.

Op de filmsite IMDB is te lezen dat Hauer volgend jaar te zien is in de actiefilm The Scorpion King: The Lost Throne. Hij speelt koning Zakour.

Veel energie
Hoewel Hauer bijna 70 is heeft hij dus nog genoeg projecten waar hij druk mee is. 'Ik vind het leuk om interessante dingen te doen, maar dat hang ik meestal niet aan de grote klok.' Rutger weet wel waar hij zijn huidige succes aan te danken heeft. 'Mijn basis is Europees en niet alleen Amerikaans en daarom ben ik er nog en ik heb hele goede agenten. Ze vinden nog hele leuke dingen voor me.'

De acteur vertelt bij DWDD ook over een van zijn andere laatste projecten, namelijk het inspreken van de voice-over van een nieuwe natuurserie genaamd North America. 'Daar heb ik zoveel plezier aan beleefd.' Hoe hij het op zijn leeftijd nog volhoudt is volgens hem simpel. 'Wat ik terugkrijg van het publiek om mij heen is gigantisch. Dat is veel energie.'