Amerikaanse helikopters in de Rotterdamse haven, in april vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Amerikaanse helikopters in de Rotterdamse haven, in april vorig jaar. © MediaTV

Haven in beeld als militair gebied, Aboutaleb werd met ‘trillend lichaam’ wakker door nieuws uit Oekraïne

De Rotterdamse haven wordt mogelijk deels tot militair gebied verklaard in verband met de escalatie in Oekraïne. Dat zal gebeuren als de NAVO de haven nodig heeft voor verplaatsing van militair materieel, zegt burgemeester Aboutaleb.

12 reacties

 • de Graaf

  1 jaar geleden
  Ik vind het een zeer onrustige situatie, dit gaat ver Europa, 3 uur vliegen ben je in Oekraïne, dus zowat onze achtertuin, ik vind het zorgelijk, als Poetin doorgaat zit je zo met een 3e wereldoorlog en wij gaan zoiezo hier mee te maken krijgen. Hij lonkt naar China en daar moet je het ook niet van hebben, China heeft ook te veel invloed, we moeten eens meer, voor zover het kan, onze Nederlandse producten kopen, en kijken waar je kleding vandaan haalt, dat kan ook uit Europa. http://r.de Graaf
 • Ton Dolfijn

  1 jaar geleden
  Casper je hebt helemaal gelijk maar Rutte koopt liever USA bescherming in dan Nederlandse tanks die onder Nederlands commando staan om onze vrijheid indien nodig te verdedigen.
 • L. Koenraad

  1 jaar geleden
  @Say its Aboutaleb is de beste en integerste burgemeester die Rotterdam ooit heeft gehad. Verder; ik woon in een "vergeten" stadswijk geen voorzieningen geen winkel zelfs en rij in een artikel 10 voertuig (gehandicapten wagentje ofwel canta) met verbruik als ik zuinig ben 1:16 fietsen kan ik niet (meer) heb ook geen fiets meer, lopen naar de dichtsbijzijnde winkel 4,2 km niet haalbaar zeker niet met tassen boodschappen terug. Onbetaalbare benzine = min of meer opgesloten worden.
 • Jos Teunisse

  1 jaar geleden
  Hoe snel zullen bibliotheken communistische boeken uit de schappen verwijderen.? Antwoord in 3.2.1......
 • Martin Reekers

  1 jaar geleden
  Van doemdenken is nog nooit iemand beter geworden. Weterusten mensen en morgen gezond weer op!
 1. Limburg eerste provincie met coalitieakkoord

  Limburg eerste provincie met coalitieak­koord

  Limburg heeft als eerste provincie in Nederland een nieuwe coalitie. Het bestuur bestaat uit de partijen BBB, CDA, VVD, PvdA en SP, samen goed voor 26 van de 47 Statenzetels.
  Nederweert, Maastricht, Stein, Maasgouw, Gennep, Sittard-Geleen, Voerendaal, Weert, Eijsden, Simpelveld, Horst aan de Maas, Vaals, Mook en Middelaar, Meerssen, Venray, Bergen, Beesel, Echt-Susteren, Brunssum, Peel en Maas, Roerdalen, Venlo, Roermond, Landgraaf, Kerkrade, Beek, Valkenburg aan de Geul, Leudal, Beekdaelen, Gulpen-Wittem, Heerlen