Volledig scherm
PREMIUM
Oud & Nieuw is een goede gelegenheid om opgroeiende kinderen om te leren gaan met risico’s van vuurwerk. © ANP

'Heeft je kind illegaal vuurwerk? Maak het direct onklaar!'

Negen opvoedtipsMarina van der Wal staat bekend als dé puberpedagoog van Nederland en je zou eigenlijk verwachten dat zij – met al haar expertise – mordicus tegen vuurwerk is. Maar niets is minder waar. 

Volledig scherm
Marina van der Wal © Anne Beentjes

Opvoedexpert Van der Wal ziet het knalspektakel rond Oud & Nieuw juist als dé gelegenheid om opgroeiende kinderen om te leren gaan met risico’s, gevaar en kicks. ,,Pubers zoeken zulke momenten toch op, dus 31 december biedt je als ouder een mogelijkheid om ze te helpen.’’ Haar negen tips over hoe je als (bezorgde) ouder dit heikele onderwerp aan kan pakken.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.