In het Vondelpark in Amsterdam is het druk met hardlopers en fietsers. Ook langs de Vecht in Utrecht houden beginners en ervaren lopers hun conditie op peil.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Vondelpark in Amsterdam is het druk met hardlopers en fietsers. Ook langs de Vecht in Utrecht houden beginners en ervaren lopers hun conditie op peil. © Marco Okhuizen

Heel Holland holt: even wegrennen van het virus

Heel Holland holt sinds het virus rondwaart. Niet alleen omdat sportclubs dicht zijn, het biedt ook de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de continue onheilstijdingen. 'We moeten door corona terug naar de basis.'

De nieuwelingen haal je er zo uit. Gehijg, gesteun en gekreun verraadt ze. Of de nieuwe hardloopschoenen en slobbertrui als trainingsoutfit. Sinds vorige week is het elke dag van 's ochtends vroeg tot zonsondergang zaterdagochtenddrukte langs de Vecht in Utrecht. ,,Lekker? Het is verschrikkelijk!'' Calista Peeters staat voorovergebogen met haar handen op haar knieën in de hoop dat ze lucht krijgt. De runner's high, dat verslavende, gelukzalige gevoel van langeafstandslopers, is nog ver weg. 

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?