Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Heet je Florentine of Destiny? Dat maakt nogal wat uit voor je schoolcarrière: ‘Namen zijn niet neutraal’

Heet je dochter Florentine of Anna-Sophie? Dan is er een goede kans dat de juf of meester hoge verwachtingen van haar heeft. En dat is gunstig voor haar schoolcarrière, want ze zal meer worden uitgedaagd door de leerkracht. Het stimuleert haar om beter te presteren en daardoor zal ze betere beoordelingen krijgen. Haar schoolcarrière ziet er bij voorbaat een stukje rooskleuriger uit.

3 reacties

 • 101 Garfield

  6 maanden geleden
  Is er eens een wetenschappelijk onderzoek, krijg je dit soort negatieve reacties. Zeer nuttig onderzoek. Toont maar weer de vooringenomenheid van docenten aan. Docenten kunnen kinderen maken en breken. 
 • Anonymous

  6 maanden geleden
  Dit is weer één van de vele 'onderzoeken' die je doet als je echt niets nuttigs meer kan toevoegen aan de maatschappij. En ik vrees dat hij hiervoor ook nog betaald wordt. Wat een onzin!
 • J. Schottelndreier

  6 maanden geleden
  Typisch de conclusie van een jongeman met kale kop en opgestroopte mouwen.
 1. Justitie eist elf maanden cel tegen ex-officier vanwege betaalde seks met minderjarige
  Update

  Justitie eist elf maanden cel tegen ex-officier vanwege betaalde seks met minderjari­ge

  Het openbaar ministerie eist elf maanden onvoorwaardelijk cel tegen ex-officier van justitie Vincent L., die ervan wordt verdacht in 2016 meerdere keren betaalde seks te hebben gehad met een 16-jarige jongen. Volgens justitie heeft L. bewust contact gezocht met de 16-jarige ‘Jesse’ voor seks en wist hij dat hij met betalingen de minderjarige tot seks verleidde. Ook moet L. geweten hebben dat de jongen minderjarig was. ,,Je ziet op foto's zelfs z'n beugel schijnen. Verdachte heeft bewust zijn kop in het zand gestoken.”
 1. 'Interview Rutte was niet goed. Een mislukte interventie'
  Play

  'Interview Rutte was niet goed. Een mislukte interven­tie'

 2. Aangename temperaturen, maar wel veel buien
  Play

  Aangename temperatu­ren, maar wel veel buien