Volledig scherm
Rellende NAC-supporters vallen ME-agenten aan © Twitter

Heftige beelden rellende NAC-supporters: 'Woorden schieten tekort’

VIDEOBurgemeester Paul Depla van Breda heeft verbijsterd gereageerd op het optreden van enkele NAC-supporters na de wedstrijd tegen Willem II. ,,Woorden schieten tekort als je dit ziet”, schrijft de burgervader in een reactie op een heftige Twittervideo die veel gedeeld wordt.

De politie in Breda hield zondag twee voetbalsupporters aan nadat er na de wedstrijd tussen Willem II en NAC (2-2) onlusten waren uitgebroken. Supporters van beide ploegen wilden elkaar te lijf gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden.

De supporters bekogelden de politie met stenen. Op beelden valt te zien dat een groepje al schreeuwend op ME-agenten afrent. Daar heeft Depla geen woorden voor. ,,Er zijn dagen dat je heel heel erg triest wordt van gedrag van klein deel van NAC-supporters.”

Traangas

Volgens Depla werd er door de hooligans een brandblusser leeggespoten. Dat spul werd vervolgens richting de politie gegooid. Berichten over traangas of pepperspray die zou zijn gebruikt, worden door de burgemeester én de politie tegengesproken.

De rust is inmiddels teruggekeerd in Breda, de politie verwacht nog meer mensen aan te houden op basis van camerabeelden.