Arie den Draak en zijn vrouw Petra van Bergeijk genoten van de relatieve stilte rond Rotterdam The Hague Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie den Draak en zijn vrouw Petra van Bergeijk genoten van de relatieve stilte rond Rotterdam The Hague Airport. © Marco De Swart

Heimwee naar de vliegtuigloze lockdown: ‘In het weekend altijd vóór 7 uur op’

Stopt corona de groei van de luchtvaart? Kritische bewonersorganisaties hopen en bidden van wel. ‘Nu mensen hebben ervaren hoe heerlijk de stilte is, willen ze niet meer terug’.

18 reacties

 • Hans Schouten

  1 jaar geleden
  @arie den Draak ff serieus 4 jaar geleden een huis gekocht nabij zestienhoven Dan weetje ondanks jouw onderzoek dat je overlast kan hebben. Natuurlijk is het niet fijn dat je overlast hebt. Maar met wat dieper onderzoek had je kunnen weten dat vliegroutes regelmatig worden herzien. Dan ga je jouw wekker zetten om 06.45 waarom? Om te kunnen klagen over geluids overlast? ER zijn gezinnen die er al langer wonen ,die niet voor deze situatie hebben gekozen. Jij wel.
 • Toby Louwen

  1 jaar geleden
  Het is allemaal vreselijk, maar verhuizen blijft geen optie. Tja, prioriteiten dan he?
 • imka smit

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af hoelang de klagers er wonen. Als je daar gaat wonen en je weet dat de airport daar is dan niet klagen. Je weet van te voren dat het lawaai met zich meebrengt. Is hetzelfde dat als ik geen herrie van kinderen wil, niet bij een school ga wonen.
 • Okkerman-Beeloo

  1 jaar geleden
  Ik vraag me soms weleens wat nu werkelijk het probleem is: Teveel vliegtuigen? Teveel mensen? Of teveel mensen met teveel tijd?
 • Willem Duyvis

  1 jaar geleden
  Wij wonen nu op zo'n 45 km. van Schiphol, recht onder de aanvliegroute van de Kaagbaan, en hier gaan ze vaak van het "gas af" om stationair een daalvlucht, zonder veel herrie dus, richting Schiphol te maken. Totaal geen last van. Als je vlak bij / langs een startbaan van een vliegveld woont kan ik begrijpen dat het niet leuk is, maar als je daar bewust, dus na 1970, bent gaan wonen had je dat kunnen verwachtten aangezien Schiphol er al sinds 1920 ligt. Gelukkig worden ze steeds stiller....