Volledig scherm
Peter Putker uit Heino kwam met het stoffelijk overschot van zijn vrouw terug naar Nederland. © Privéfoto

Heinoër niet langer verdacht van moord op zijn vrouw

De Colombiaanse politie beschouwt voormalig dierenarts Peter Putker uit Heino niet langer als verdachte in de moordzaak van zijn vrouw Durdana. Dat meldt zijn advocaat Bob Vink aan De Stentor.

Volledig scherm
© Privéfoto
Volledig scherm
© Privéfoto

Voormalig dierenarts Peter Putker en zijn vrouw Durdana waren met een zeiljacht bij de Colombiaanse plaats Cartagena toen het jacht door gemaskerde mannen werd geënterd en de vrouw om het leven werd gebracht. Zo verklaarde de Heinoër. De Colombiaanse politie trok de verklaring van Putker echter direct in twijfel. Officieel is hij echter nooit als verdachte aangemerkt.

Putker heeft al die tijd volgehouden dat hij onschuldig is. Hij ontvluchtte het land begin oktober. De voormalig dierenarts moest vier dagen lang in dezelfde kleren rondlopen die hij aanhad toen zijn vrouw Durdana op hun zeiljacht de Lazy Duck werd vermoord. Vier dagen lang, in snikheet Colombia, mocht hij zich niet douchen totdat de politie de verwondingen op zijn lichaam eindelijk wilde onderzoeken. ,,En ondertussen moest hij vechten om zelf niet achter de tralies te verdwijnen."

Dat zei zijn Nederlandse strafpleiter Bob Vink op de dag dat Putker samen met het lichaam van zijn vermoorde vrouw terugkeerde in Nederland. ,,En dat terwijl hij zijn onschuld de hele tijd op zijn lichaam draagt."

Vrij om te gaan
Officieel was de Heinoër vrij om te gaan waar hij wil, maar de politie adviseerde hem in zoveel woorden toch vooral in de buurt te blijven. Er zouden ook geregeld politiepatrouilles worden gehouden langs het hotel van de Nederlander.

Maar wat zijn Amsterdamse advocaat Bob Vink betreft, gaat zijn cliënt niet meer terug naar Colombia. Putker trok al drie jaar de Atlantische Oceaan over met zijn vrouw.

De moord op de Nederlandse was er in 2015 een van ruim 260 in de toeristische regio Cartagena.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”