Volledig scherm
Herman Heinsbroek © ANP

Heinsbroek slachtoffer Quote-bende

De zogenoemde Quote 500-bende, die haar doelwitten uitzocht aan de hand van de lijst van de lijst met de 500 rijkste Nederlanders, heeft ook ingebroken bij Herman Heinsbroek, voormalig minister van Economische Zaken namens de LPF. Dit meldt het AD vandaag.

Bij de steenrijke Heinsbroek werden eind 2011 onder meer horloges van de merken Rolex, Guess en Jacquet Droz meegenomen. Ook verwisselden enkele dure ringen van de Italiaanse designer Pomellato (startprijzen vanaf 2000 euro) van eigenaar en namen ze voor duizenden euro's contant geld mee.

In oktober vorig jaar pakte de politie in Den Haag veertien leden van de bende op. De eerste acht komen morgen voor het eerst voor de rechter. Hierdoor wordt nu ook duidelijk wie hun slachtoffers precies waren.

Naast Heinsbroek blijkt ook bioscoopmagnaat Joop Punt uit Bergen slachtoffer te zijn geworden. Zakenblad Quote schatte zijn vermogen in 2011 op 115 miljoen euro.

Ook Hans Brus, oud-voorzitter van voetbalclub FC Den Bosch en Hendrik van den Hombergh, die groot werd in beton en staal en over een vermogen beschikt van 150 miljoen euro, moesten het ontgelden. Ook hier bestond de buit uit veel dure horloges en andere sieraden.

De rechtszaak tegen de verdachten zal morgen nog niet inhoudelijk worden behandeld, omdat het onderzoek nog niet klaar is.