De jongens op de scooter schoppen de fietser tijdens het inhalen keihard onderuit.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongens op de scooter schoppen de fietser tijdens het inhalen keihard onderuit. © Videostill Dumpert

Heksenjacht op Snapchat-jongens na mishandelen oudere fietser: ‘Speel niet voor eigen rechter’

Op sociale media is een heksenjacht ontstaan op de twee jongemannen die ervan verdacht worden een oudere man van zijn fiets te hebben getrapt. Duizenden mensen verspreiden op Facebook, Twitter en Instagram de persoonsgegevens van de verdachten en die van hun familieleden. De politie roept de ‘jagers’ op om niet voor eigen rechter te spelen. 

 1. Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’
  PREMIUM
  poll

  Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’

  Een tentoonstelling over 100 jaar Sjors en Sjimmie, die móet er volgend jaar natuurlijk gewoon komen, vindt Robert van der Kroft. De Rotterdamse striptekenaar voert oriënterende gesprekken met de Kunsthal, maar is zich ook bewust van de eventuele gevoeligheden rond de beroemde stripvriendjes. „Tja, misschien dat men bang is dat er vanwege die oude tekeningen ruiten ingegooid gaan worden.”
 2. Gemengde reacties op horecabazen die coronapas controleren: 'Zouden meedoen aan verdeeldheid’

  Gemengde reacties op horecaba­zen die coronapas controle­ren: 'Zouden meedoen aan verdeeld­heid’

  Hoewel iedereen vanaf 13 jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een restaurant, theater, bioscoop of stadion, wordt daar niet altijd op gecontroleerd. ,,We zijn te klein om constant iemand bij de deur te hebben”, legt een Rotterdamse uitbater uit. Andere horecabazen die wél controleren, krijgen soms te maken met annuleringen en bedreigingen. Later op de avond kampte de CoronaCheck-app met overbelasting.