ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Heksenjacht op vrouw na grap over verscheuren PVV- en FVD-stemmen: 'Dit is afschuwelijk’

doodsbedreigingenOp sociale media is vandaag een heksenjacht ontstaan op een voormalig medewerkster van een stembureau die op Instagram grapte alle stemmen op PVV en Forum voor Democratie te zullen verscheuren. Kiezers van beide partijen publiceren haar adresgegevens, schelden haar de huid vol en roepen elkaar op om massaal aangifte te doen. De gemeente Rotterdam en de politie zijn op de hoogte van de situatie en keuren iedere vorm van haatzaaien af. ,,Het is afschuwelijk dat iemand op zo’n manier wordt bedreigd”, laat een woordvoerder van burgemeester Aboutaleb aan deze site weten.

23 reacties

 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  Verkiezingen zijn een serieuze zaak. Daar moet je geen grappen mee maken als je daar bij betrokken bent. Natuurlijk zijn bedreigingen en grove beledigingen fout, maar dat spreekt voor zich. Bij een rechtszaak ga je ook geen grappen zitten maken, dat je stukken gaat verscheuren, of bij een huis kopen. Laten we wel even realistisch blijven.
 • M.I.C. Stoop

  2 maanden geleden
  Gordon heeft gewoon een punt. Weg met de anonimiteit op social media...
 • Jan Borgers

  2 maanden geleden
  Social media maken meer kapot dan je lief is. Lekker anoniem mensen bedreigen is bijna schering en inslag. Misschien niet zo'n bijdehante grap van deze mevrouw maar dat rechtvaardigt geen enkele vorm van bedreiging.
 • wilfred kemperink

  2 maanden geleden
  Het zou beter zijn om te stoppen met allerlei ‘onzin sites’. Weinig toegevoegde waarde, bevordert geen maatschappelijke discussie die verbindt maar vergroot tegenstellingen. Mensen ‘roeptoeteren’ hun mening, ongefundeerd en alleen gevoed door onderbuik gevoelens. Dat kan zoveel beter .........
 • r westerveld

  2 maanden geleden
  Soms zou je echt wensen dat het hele internet voor een jaar uit ging Wat een malloten
 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'

 2. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging