Frédérique met haar verwondingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frédérique met haar verwondingen. © Paul Brink

Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishandeling

vader doet verhaalGeen lange gevangenisstraf en al helemaal geen heksenjacht. De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen, die gisteren ernstig werd mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is, is absoluut niet bezig met wraak of vergelding voor haar belagers. ,,Het enige wat ze wil, is dat dit verhaal voor een stukje bewustwording zorgt. Voor die jongens, voor de hele wereld”, vertelt haar vader Paul Brink. Een 14-jarige jongen is vanavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling. 

16 reacties

 • R Boelhouwers

  2 maanden geleden
  Ik vind het lief en aardig van het meisje door te zeggen hij hoeft voor mij de gevangenis niet in maar dat is niet de goede weg dit stuk schorem moet hier gewoon voor boeten ik vraag me af dat als je dit doet op je zeventiende hoe met je is op je eenentwintigste !! de halfzachte rechtspraak in Nederland heeft er voor gezorgd dat dit steeds vaker voorkomt .
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  14-jarige jongen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling van Frédérique. Die komt dus beslist niet uit Het Gooi.
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  Wij zien al dagen die vreselijke foto van Frederique, die mag nu wel weg. Toon haar maar wie ze is; sterk en onafhankelijk en daarom hartstikke mooi. En waarom niet de namen van die helden, ook met foto's; zij worden beschermd terwijl Frederique al dagen naar zichzelf moet kijken. Zeer vreemd; laat maar zien wie het is, laat maar uitleggen waarom zo flink.
 • Henny Gerritsen

  2 maanden geleden
  En dan te bedenken dat de personen die dit op hun geweten hebben, een intolerant geloof aanhangen, waarvan wij weten dat extreem geweld niet geschuwd wordt ! We weten dat D66 de Kaag-retoriek uit , wat naar mijn mening te ver gaat !
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Is het waar dat er weer niet word gezegt uit welke hoek het komt triest triest ach typisch Nederland niks zeggen waarom niet van carlo word toch ook gezegt dat het rijke gooise kakkers zijn maak mij geen bal uit maar benoem het wie zijn bilken brand moet op de blaten zitten ongeacht wie of wat je bent gooi ze maar op internet met foto en al n kalkman
 1. Zwaar gehandicapte Abdullah krijgt geen invalidenparkeerplek: ‘Dit is onmenselijk’
  PREMIUM
  Video

  Zwaar gehandicap­te Abdullah krijgt geen invaliden­par­keer­plek: ‘Dit is onmense­lijk’

  De 22-jarige Abdullah Aydin is al zijn hele leven zwaar gehandicapt. Zijn situatie is de afgelopen jaren flink verslechterd. De Hagenaar kan bijna niks meer. Als hij ergens heen moet, moeten zijn ouders hem dragen. Zitten in een rolstoel doet namelijk pijn. Toch weigert de gemeente Den Haag het gezin een invalidenparkeervergunning te verlenen. ,,Dit is toch onmenselijk!’’
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.