Helft rokers stopt pas als een pakje sigaretten 60 euro kost

VIDEOPas als een pakje sigaretten 12 euro kost, zijn 10 procent van alle rokers geneigd te stoppen. De helft van de rokers zegt pas te stoppen bij 60 euro per pakje, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

72 reacties

 • Charlotte Bourjois

  1 jaar geleden
  Als ex-rookster, tientallen jaren gerookt ben ik in 1 dag gestopt met roken door te gaan vapen. Na een paar maanden vapen als ik opeens trek in roken kreeg begon ik het te vergeten. Kortom: zonder enige moeite afgekickt. Pas kreeg ik na jaren opeens weer zin om te roken: ik heb die vaper opgeduikeld en na een paar trekjes was het weer over. Stinkt niet zo, stukken beter dan roken, kauwgom of pleisters: maak die dingen spotgoedkoop én sigaretten duur. Accepteer dat er altijd mensen zullen roken..
 • Andre Janssen

  1 jaar geleden
  Stapje voor stapje naar die 60 euro (waar we dan over 20 jaar ongeveer zijn) gaat niet werken. Verviervoudig de prijs ineens per 1 december en dan zullen er zeker een boel mensen stoppen met roken. (Ik heb geen idee wat een pakje kost, want ik rook niet, maar als dat 8 euro is dus gelijk naar 32 euro verhogen).
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Bart & Kim Straat, het gezwam van mensen die overal een probleem mee hebben zijn ook veel mensen zat en als niet-roker ben je echt niet beter als een roker, een hele grote misvatting. Ik wordt ziek van al die bemoeizieke mensen die het allemaal veel beter weten voor een ander. Er is een hetze tegen de rokers maar de tolerantie zit daarmee gelijk op een dieptepunt. U ademt, waarschijnlijk elke dag een half pakje sigaretten in a.d.h.v. de fijnstof, maak u daar eens hard voor.
 • Frans Pauw

  1 jaar geleden
  Straks geen hennepkwekerij meer maar tabaksplantages. Daar valt natuurlijk ook geld mee te verdienen.
 • A Engelbert

  1 jaar geleden
  Ik woon in Costa Rica een pakje kost hier 2 euro 30 omgerekend, bijna niemand rookt. De illusie dat de prijs het verschil maakt is dus bewezen niet bewezen. Roken is hier ook niet normaal en het valt op als iemand rookt. Is de marketing nou zoveel beter in CR als in NL?