De helft van de studenten heeft psychische klachten, volgens experts een alarmerende situatie
Volledig scherm
De helft van de studenten heeft psychische klachten, volgens experts een alarmerende situatie © Shutterstock

Helft studenten ervaart psychische klachten, tot een doodswens aan toe

OnderzoekDe helft van de studenten (51 procent) ervaart psychische klachten zoals angst en somberheid, van wie 12 procent zelfs in ernstige mate. Tot een doodswens aan toe, blijkt uit een groot onderzoek van RIVM, Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

6 reacties

 • ria abbing

  1 jaar geleden
  Haha doodwensen, man man dat gaat nog wat worden met deze generatie. Vroeger hadden ze mannen van staal zonder tegenslag geen overwinning nu zijn het softe spekjes. Misschien beter de dienstplicht weer in te voeren en leren omgaan met tegenslagen. Of kies een vak en kom achter dat beeldscherm vandaan. Ben vanaf mij 17 gaan werken en pak de kansen en doe wat je leuk fint en niet wat je ouders van je eisen.
 • Ruud Spermon

  1 jaar geleden
  Dat is echt niet alleen voorbehouden aan studenten. Ik ben 58, ik zit alleen thuis en met een burn-out. Er is echt geen lol aan zo.
 • van der Es

  1 jaar geleden
  Ik begrijp het wel. Vroeger leerde je een vak en dat werd het dan. Tegenwoordig moet je vooral doorleren, er is geen eindpunt. Ik ben een man van de praktijk. Teamleider valt weg door burn-out, zit ik bij een MT vergadering. Vooral niet luisteren naar de mensen die het weten. Kennisland? Ik wil helemaal niet doorgroeien. Laat mij maar de leiding houden. Vergaderen is zonde van de tijd.
 • B. Jansma

  1 jaar geleden
  En dan nog de druk van de studielening.....
 • Roelfsema

  1 jaar geleden
  Nou als je levensmoe geraakt door een studie... dan moet je het misschien op dat moment maar niet doen. Sowieso meer vraag naar NS verkeersleiders, zorgmedewerkers, loodgieters, etc. Enfin we hebben ook dringende vraag naar dierenartsen en ministers, maar goed... doe gewoon wat leuk is en begin onderaan. Lekker relaxed.