Volledig scherm
Hendry en Meike bij hun huwelijk. © eigen foto

Hendry en Meike zijn boos: net getrouwd en nu al gescheiden

Pas getrouwd, helemaal in de wolken en dan een brief van de gemeente in de bus krijgen: ‘Uw echtscheiding is verwerkt in de basisadministratie’. Het overkwam Meike Oosterink  en Hendry Teunissen uit Puiflijk. Zij trouwden op 24 december 2018 in kasteel Wijenburg in Echteld en kregen van de gemeente Druten vorig week een brief met de mededeling over de scheiding.  

Het stel belde verbaasd en boos met de gemeente. Op 4 januari hadden ze een gesprek met een ambtenaar. Nadat ze een half uur hadden moeten wachten, dachten ze excuses te krijgen voor de vervelende gang van zaken.

De ambtenaar zei weliswaar sorry maar deed er ook lacherig over, zegt Meike. Ach, het was de laatste dag van het jaar en dan is zo’n fout snel gemaakt, zo meende hij, vertellen Meike en Hendry. 

Niet serieus genomen

Meike had de ambtenaar een dag eerder al aan de telefoon en ook toen deed hij volgens haar lacherig. ,,Wij voelden ons niet serieus genomen. Mijn man werd echt kwaad.’’Ze zijn teleurgesteld in de gemeente en in wat zij zien als een halfslachtig excuus van de ambtenaar. De gemeente maakt zich hier nogal gemakkelijk van af, vinden ze.

Wethouder Sjef van Elk laat via een voorlichter weten dat hij het ‘heel vervelend’ vindt hoe het is gelopen. Hij gaat dinsdag ‘zijn oprechte excuses aanbieden met een bos bloemen’. De betreffende ambtenaar laat via de voorlichter weten dat ook hij zijn excuses heeft aangeboden, eerst telefonisch en vervolgens in het gesprek met het echtpaar. Die excuses zijn volgens hem ook aanvaard. 

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.