Volledig scherm
Staatssecretaris van Landbouw, Henk Bleker. © ANP

Henk Bleker (58) heeft relatie met NRC-journaliste (26)

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) heeft een relatie met een 26-jarige journaliste van NRC Handelsblad. Dat heeft NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch bevestigd. De 32 jaar jongere vrouw was politiek redacteur bij het begin van de relatie met de CDA-politicus.

Vandermeersch in het AD vandaag: 'Afgelopen juni kwam de verslaggeefster naar ons toe en gaf ze aan dat ze een relatie met staatssecretaris Bleker had. Ze werkte destijds op onze parlementaire redactie. Wij hebben haar onmiddellijk overgeplaatst, eerst naar nrc.next en daarna naar economie.'

De ethische vraag rijst of een economisch journaliste bij een landelijke krant wel een relatie zou mogen hebben met een staatssecretaris op Economische Zaken. 'Ze volgt de portefeuille distributie bij ons, dus daar is geen overlap,' aldus Vandermeersch.

'Ik gun iedereen een prachtig leven, maar een relatie mag nooit negatief afstralen op de krant. Ik heb de journaliste gevraagd het direct te melden als zich moeilijke kwesties zouden voordoen. Dat is nog niet gebeurd.'

Een woordvoerder van Bleker wilde gisteren niet ingaan op diens 'persoonlijke leven'. De bewindsman is gescheiden en heeft drie kinderen, van wie er twee leeftijdsgenoten zijn van de journaliste. De verslaggeefster in kwestie heeft haar toenmalige relatie verbroken toen de vonk met Bleker was overgeslagen.