Volledig scherm
© ANP

Henk Krol feliciteert weer dode

UpdateTweede Kamerlid Henk Krol heeft opnieuw iemand via Facebook gefeliciteerd die niet meer leeft. Hij stuurde verjaardagsfelicitaties naar de Friese ondernemer Chris van den Berg, meldt de Leeuwarder Courant maandagmiddag. Vorige week kreeg de 50PLUS-politicus al veel over zich heen toen hij schrijver Joost Zwagerman, die in september zelfmoord pleegde, feliciteerde met zijn verjaardag.

,,Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag", schreef Krol op de Facebookpagina van Van der Berg. De horecaman overleed vorige week.

Schuld
Volgens Krol is het vooral de schuld van Facebook, omdat zij gebruikers oproepen om vrienden te feliciteren. ,,Ze moeten echt iets bedenken om het voor nabestaanden eenvoudig te maken om snel duidelijk te maken dat een mevrouw of meneer is gestorven. Deze man is vorige week overleden, hoe had ik dat kunnen weten?''

Krol verbaast zich over ,,de pret'' waarmee er op zijn felicitaties aan overledenen wordt gereageerd. ,,Ik ben nu bezig met een debat over pensioenen, daar krijg ik geen letter over op papier in de media'', schampert de voorman van 50PLUS.

Krol gaat ondanks de twee ongelukkige voorvallen door met het feliciteren van zijn volgers. ,,Ze waren heel pijnlijk en ik betreur ze, maar als ik ermee stop, word ik daar geen beter mens van.''

Volledig scherm
© Facebook