Volledig scherm
Henk Krol, oud-hoofdredacteur en oprichter van de GayKrant. © anp

Henk Krol getuigt in zaak-Demmink

Journalist en oud-Kamerlid Henk Krol treedt vandaag op als getuige in de zaak rond voormalig topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink. Krol was hoofdredacteur van de Gay Krant, die in 2003 een spraakmakend stuk over Demmink schreef, in samenwerking met weekblad Panorama.

Het artikel ging over het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, dat in mei 2003 op slag berucht werd toen toenmalig PSV-directeur Fons Spooren werd aangehouden wegens seks met minderjarige jongens in dat plantsoen. Demmink kwam ook voor in het stuk, zij het dat zijn naam niet werd genoemd.

Het verhoor van Krol maakt deel uit van een zogeheten voorlopig getuigenverhoor, op touw gezet door stichting De Roestige Spijker. De stichting wil de onderste steen boven over Demmink, die sinds jaar en dag wordt beschuldigd van seks met jonge jongens.

In een recent tv-interview zei Krol dat hij nog steeds niet weet of het waar is wat er allemaal over Demmink wordt beweerd. Bewijs is er volgens hem niet. Ook zei hij dat hij niet bang is voor Demmink, maar mensen in zijn omgeving wel.