Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Hennepkwekerij in zelf gegraven kelder zorgt voor instortingsgevaar

Een hennepkwekerij die was ingericht in een zelf gegraven kelder in een woning aan de Herenstraat in Hilversum, heeft geleid tot instortingsgevaar voor het huis zelf en voor naastgelegen panden. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Door de amateuristische wijze van uitgraven was de fundering van het huis zwaar onder druk komen te staan, zo constateerden experts van bouw- en woningtoezicht van de gemeente. Er moesten direct maatregelen worden getroffen om instorting te voorkomen.

In de hennepkwekerij werden tweehonderd volgroeide planten aangetroffen. De planten en de volledige inrichting van de kwekerij, waaronder een aanzienlijk aantal zogenoemde assimilatielampen, zijn ontmanteld en ontruimd.

Medewerkers van het nutsbedrijf stelden vast dat er ook sprake was van diefstal van stroom. Een 48-jarige bewoonster is aangehouden. Onderzoek naar meer verdachten bij de zaak loopt nog, aldus de politie.

Gooi en Vechtstreek on Twitter

Hilversum - Hennepkwekerij aangetroffen: Op dinsdag 12 juni werd in een woning aan de Herenstraat een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Bijzondere omstandigheid was dat de kwekerij was ingericht in een zelf gegraven kelder onder de woning. https://t.co/jsh1REAiSs