Volledig scherm
Ter illustratie © EPA

'Herman de Viller' gaat toch live konijn villen op Facebook

Ondanks de commotie rondom zijn facebookpagina 'Van Flappie tot Bontje', gaat 'Herman de Viller' toch via een livestream op Facebook een konijn villen. Eerder werd de sessie uitgesteld, omdat de locatie van de viller was ontdekt. 

Achter de facebookpagina zou een slager uit Wekerom zitten. Hij biedt zijn diensten aan om zieke of overleden konijntjes te villen, zodat gezinnen een mooi vachtje overhouden als herinnering aan hun huisdier. Eventueel kan een gezin ook 'ter consumptie' het vlees krijgen van hun dode konijn. De livestream van het villen had volgens de slager als doel 'begrip voor onze zaak te vragen en tonen dat we op een humane manier te werk gaan'.

Ontdekt

De uitzending via Facebook zou eigenlijk afgelopen zaterdag al plaatsvinden, maar toen werd de livestreamlocatie ontdekt. Er zijn eieren op de ramen gegooid en de sloten waren 'volgespoten met troep'. De uitzending werd afgeblazen.

Oproep

Via zijn facebookpagina vroeg Herman de Viller vervolgens of een van zijn volgers een abattoir tot zijn of haar beschikking had waar hij het villen alsnog zou kunnen filmen. De oproep lijkt vruchten te hebben afgeworpen: Herman liet gisteren weten een locatie voor de livestream te hebben gevonden. Wanneer de livestream zal plaatsvinden, is vooralsnog niet bekend.