Hero Brinkman
Volledig scherm
Hero Brinkman © ANP Kippa

Hero Brinkman prijst aanpak diplomaat Rusland

Hero Brinkman, politicus en politieman bij het korps Amsterdam-Amstelland, mengt zich in de discussie over de arrestatie van de Russische diplomaat Dmitri Borodin, zondag in Scheveningen. Op zijn Twitteraccount zegt hij dinsdag: 'Goede reactie van Haagse dienders. Russische diplomaat moet gewoon zijn kind niet slaan! Walgelijk!! Poetin kan het heen en weer krijgen'.

 1. Conflict met Rusland wereldwijd nieuws

  Conflict met Rusland wereldwijd nieuws

  De rel die dinsdag is losgebarsten tussen Nederland en Rusland, is wereldwijd groot nieuws. Van China tot Zuid-Afrika en de Verenigde Staten melden media uitgebreid over de aanhouding van een Russische diplomaat in zijn woning in Den Haag en de woede daarover van de Russen. Het conflict rond het Greenpeaceschip Arctic Sunrise wordt erbij gehaald en er wordt fijntjes verwezen naar de viering juist in dit jaar van de historische betrekkingen tussen Nederland en Rusland.
 2. Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar hotel in Almere voor seksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’
  celstraf

  Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar hotel in Almere voor seksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’

  Een 39-jarige moeder en haar 19-jarige zoon moeten de gevangenis in, omdat zij een minderjarig meisje hebben aangemoedigd om geld te verdienen met seksdates, onder andere in een hotel in Almere. De vrouw uit Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Haar zoon heeft een jeugddetentie van tien maanden én jeugd-tbs opgelegd gekregen.
 1. Ernst Kuipers ziet dat dalende trend in ziekenhuisopnames doorzet
  Play

  Ernst Kuipers ziet dat dalende trend in ziekenhuis­op­na­mes doorzet

 2. Peter R. de Vries: 'Louis van Gaal was de beste bondscoach'
  Play

  Peter R. de Vries: 'Louis van Gaal was de beste bondscoach'