Volledig scherm
Dieuwertje Blok, presentator van Het Sinterklaasjournaal, met het Grote Sinterklaasjournaal voorleesboek © anp

Hervormde scholen kijken geen Sinterklaasjournaal

Hervormde basisscholen in Barneveld en Nijkerk kijken geen Sinterklaasjournaal meer. Afgelopen dinsdag was er minutenlang een fragment te zien over een sage met in de hoofdrol Sinterklaas en een stel witte wieven.

Quote

Het is pedago­gisch niet verant­woord om enge verhalen over geesten te tonen in een programma waar ook kleuters naar kijken

Jan Blok, schooldirecteur

De scholen vinden dat scènes met heksen en geesten niet bij hun identiteit passen en hebben het Sinterklaasjournaal in de ban gedaan. ,,Normaal kijken we met de kinderen altijd naar het programma, maar we hebben ervoor gekozen om dat dit jaar niet meer te doen,'' zegt waarnemend directeur Matteo Pijnacker Hordijk van de Prinses Amaliaschool in Barneveld.

Ook directeur Jan Blonk van Hervormde Schoolvereniging Nijkerk heeft na lang wikken en wegen besloten dat het beter is om het programma niet langer te laten zien. ,,Het is pedagogisch niet verantwoord om enge verhalen over geesten te tonen in een programma waar ook kleuters naar kijken.'' De aangesloten scholen zijn vrij om Blonks advies te volgen. De scholen vieren nog wel gewoon sinterklaasfeest op school. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement