Het bewijs is er nu: na vaccinatie kun je het coronavirus niet meer overdragen

nieuw onderzoek/VIDEOGoed nieuws: vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen, blijkt uit een nieuwe studie van het Amerikaanse RIVM. Immunoloog Ger Rijkers spreekt van bijzonder goed nieuws. 

33 reacties

 • yves vanderlinden

  9 maanden geleden
  Dus het nemen van een pcr test dat niet positief was is het bewijs dat het dan het vaccin was?? 1) natuurlijke immuniteit uitgesloten? 2) impact omikron? 3) sinds wanneer mag een pcr test gebruikt worden als er geen symptomen zijn? 4) waarom ken ik persoonlijk dan heel veel mensen die ondanks vaccinatie een corona griepje krijgen en soms zieker zijn als niet gevaccineerden? Echt......dat dit soort "onderzoek" bestaat zegt alles over diegene die het betaalt hebben......
 • MK Minnen

  9 maanden geleden
  Ik ken mensen die 3 prikken gehad hebben en vervolgens 2x in 3 maanden Corona hebben gehad en nou niet echt kunnen zeggen dat er geen klachten waren, en dat zijn er niet 1 of 2. If it smells like shit it must be shit.
 • Marjolein Walraven

  9 maanden geleden
  Ik vind het dan wel raar dat mensen die 2 prikken en de booster hebben gehad, soms al voor de 3e keer corona hebben. En soms ook echt ziek hiervan zijn.
 • R.R. Burke

  1 jaar geleden
  Niet waar. Je kunt nog steeds besmet raken en ergo je kunt het virus nog steeds overdragen. Inentingen kunnen gepaard gaan met verlamming hartfalen etc,. Meerdere meldingen uit directe omgeving die blijkbaar nooit bij Lareb komen. Dit is dus onjuiste info.
 • B.M. Rolsma

  2 jaar geleden
  Beste mensen, ik vraag me af of ik het de 1ste Phitzerprik kan houden. Het was zo'n heftige reactie dat ik een 2de niet zie zitten. Ik heb kinderen in het buitenland en wil in de toekomst wel naar hun toe kunnen. Is er informatie over deze mogelijkheid en waar kan ik die vinden? Barbara Rolsma.
 1. ‘Altijd vrolijk en vriendelijk’: familie en vrienden aangeslagen na plotse dood Lise (22) bij ongeval
  PREMIUM

  ‘Altijd vrolijk en vriende­lijk’: familie en vrienden aangesla­gen na plotse dood Lise (22) bij ongeval

  Lise Van Hecke (22) was op weg om een vriendin uit de brand te helpen, toen ze deze zaterdagochtend na een dubbele aanrijding op de E17 in het Belgische Waasmunster met haar auto tegen de vangrail sloeg. De jonge hockeyspeelster uit Lokeren was op slag dood. ,,Haar dood laat een grote leegte achter”, reageren haar familie en vrienden. Een portret van een vrouw die graag leefde.