Volledig scherm
Recreatiegebied Het Doornse Gat, tussen Doorn en Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. © Google Maps

Het Doornse Gat: gebied omgeven door bossen

De politie heeft dinsdagavond in recreatiegebied Het Doornse Gat een grote zoekactie op touw gezet naar twee kinderen. De broertjes Julian en Rubin, respectievelijk 7 en 9 jaar oud, waren bij hun vader. Die heeft zelfmoord gepleegd en is dinsdag dood aangetroffen in het recreatieterrein op de Utrechtse Heuvelrug, in het zuidoosten van de provincie.

Volledig scherm
Een dinsdagavond door de politie verspreide foto van de broertjes Julian (7) en Rubin (9). © Politie Utrecht

Het Doornse Gat ligt in een voormalige zandafgraving aan de noordzijde van de weg Doorn-Leersum. Het is omgeven door bossen. Op het gebied zelf zijn tent- en caravanweiden, speelplaatsen en een zandhelling die als speelheuvel wordt gebruikt.

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte het Doornse Gat deel uit van heidevelden, die de Utrechtse Heuvelrug tot die tijd bedekten. Er werd grind gegraven voor het onderhoud van wegen, en zand voor klein verbruik in de omgeving. Er heeft ooit een zandsteenfabriekje gestaan. Toen er geen zand meer werd afgegraven, werd het terrein ingericht voor dagrecreatie.

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.