Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het grote Sint-gesprek: ‘Ik ben nog steeds heel boos, je hebt gelogen’

MonicaJournalist Monica Beek (42) schrijft wekelijks voor Magazine over haar leven. Ze woont samen met haar dochters van 11 en 8 en heeft een vriend. Jongste Dochter is 8 en daarom vindt Monica het tijd voor het grote Sint-gesprek.

,,Je hebt tegen me gelogen! En je had beloofd nooit te liegen!’’ Bij elke nieuwe beschuldiging neemt het volume van Jongste Dochter toe. ,,Maar dat doen alle ouders als het om Sinterklaas gaat, zo hoort het’’, verdedig ik me zwakjes. Voorzichtig probeer ik haar krullen te aaien, een poging tot contact, maar ze slaat mijn hand weg. ,,En die cadeautjes op mijn slaapfeestje dan?’’ Op haar verjaardag eind november kregen alle vriendinnetjes die bleven slapen een cadeautje in hun schoen. ,,Die heb ik erin gestopt’’, antwoord ik maar eerlijk.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”