Het is gedaan met het mooie weer

Het is gedaan met het mooie weer. In het noordwesten valt er vandaag flink wat regen. Vanuit het zuidwesten kan er onweer aankomen. In de middag is er ook in het zuidoosten en oosten van het land kans op enkele onweersbuien, mogelijk met hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Volledig scherm
Archieffoto. Het kan ook vandaag weer hozen worden. © ANP

Een storing trekt over het land en laat vooral in het westen en noordwesten veel regen achter. ,,Vanmiddag wordt het nog wel warm in het binnenland”, weet meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza. ,,Met later ook kans op een pittige regen- of onweersbui.”

In de noordwestelijke helft lijkt de meeste neerslag te vallen, in het zuidoosten valt waarschijnlijk aanzienlijk minder. ,,De neerslagtotalen kunnen in het noordwesten oplopen naar zo'n 35 millimeter. Een zeer lokale uitschieter van 60 millimeter is niet uitgesloten, dat is meer dan een halve maandsom!”

20 graden halen we niet

De buiige regen trekt uiteindelijk in de nacht naar morgen en morgen overdag ons land uit. Achter het regengebied kunnen nog wel een aantal losse buien voorkomen, maar blijft het op veel plaatsen meest droog.

Vanuit het zuidwesten breekt in de loop van de dag ook de zon af en toe door. De temperatuur valt wel een stuk lager uit in de komende dagen: waarschijnlijk halen we de 20 graden niet.

Widget door Weerplaza