Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Het lijkt erop dat de zware criminelen voorlopig hebben gewonnen’

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De moord op Derk Wiersum, raadsman van kroongetuige Nabil B., toonde andermaal dat we met een nieuwe vorm van georganiseerde misdaad hebben te maken, waarbij onze rechtsstaat op geen enkele manier serieus wordt genomen – de criminelen hanteren hun eigen regels.

Het gevolg hiervan is dat advocaten voortaan niet klakkeloos elke zaak zullen aannemen, omdat ze inmiddels door de gruwelijke realiteit weten wat voor verstrekkende gevolgen het verdedigen van een cliënt kan hebben.

Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. Iedereen die voor het vak heeft gekozen, doet dat vanuit een ideaal of een gevoel, maar het moet niet tot de dood leiden.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”