Volledig scherm
PREMIUM
© Carli Hermes

Het maakt me woedend, een luisterend oor als oplossing tegen seksueel geweld

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De nieuwe campagne  #Jijstaatnietalleen, tegen seksuele intimidatie, schiet haar in het verkeerde keelgat. ‘Waar de fuck blijft de echte campagne TEGEN seksueel geweld/intimidatie die niet om de hete brij heen draait?’ 

Dat ruim de helft van de Amsterdamse vrouwen op straat te maken krijgt met seksuele intimidatie en geweld, jongere vrouwen zelfs 81 procent, is vast waar. Ik ken in ieder geval geen vrouw die er nog nooit mee te maken heeft gehad, je hoeft er niets eens voor in Amsterdam te wonen. Nafluiten, nasissen, naroepen, achtervolgen, betasten, in het nauw drijven, uitschelden voor slet, het is van alle tijden, van alle steden en dorpen, van alle culturen. Zelfs ik, op een leeftijd dat niemand je meer ziet staan naar het schijnt, werd van de week ’s nachts nog ingehaald op de fiets en uitgescholden voor lekker vies sletje.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.