Volledig scherm
© BSR Agency

Het mag toch: voor WK-finale wél Oranje-fanzone in Lyon

Supporters van de Oranjevrouwen die naar Lyon komen voor de WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten kunnen zondag voorafgaand aan de wedstrijd terecht in de Oranje Fanzone. De KNVB is verheugd dat de lokale autoriteiten na overleg met de Nederlandse ambassadeur in Parijs bereid zijn de fanzone te faciliteren. 

De warming-up van de Nederlandse fans start zondag vanaf 11.00 uur op Place Antonin Poncet, in het centrum van Lyon. De Oranje Fanzone ligt naast de FIFA Fan Experience. ,,We zijn verheugd dat de lokale autoriteiten na overleg met de Nederlandse ambassadeur in Parijs bereid zijn de fanzone te faciliteren”, meldt de KNVB.

Er is een feestelijke bus, een artiest en een radio-dj. Het gaat warm worden in Lyon en de KNVB waarschuwt supporters voldoende te drinken, zich goed in te smeren met zonnebrandcrème en een pet of hoed te dragen om een zonnesteek of uitdroging te voorkomen.

De Oranjeparade naar het Stade de Lyon is helaas ook voor de WK-finale niet mogelijk. Dit heeft te maken met de afstand tussen de Oranje Fanzone en het stadion, die ruim twintig kilometer bedraagt.

Uitverkocht

De verwachting is dat de WK-finale, die om 17.00 uur begint, wordt bijgewoond door ongeveer 4500 Nederlandse supporters. De thuishaven van Olympique Lyonnais heeft een capaciteit van 60.000 plaatsen en is uitverkocht.

Afgelopen woensdag rondom de ontmoeting met Zweden was er nog geen fanzone, vanwege de korte voorbereidingstijd. Op het laatste moment kwam er, door aandringen van ambassadeur De Gooijer, toch nog een spontaan Oranjefeestje met vele honderden supporters.

Huldiging

Mochten de Nederlandse voetbalsters zondag Verenigde Staten verslaan in de WK-finale, dan krijgen ze dinsdag een huldiging in Amsterdam. Eerst staat er een rondvaart door de grachten op het programma waarna de speelsters groots worden onthaald op het Museumplein.