Het sneeuwt in het noorden van het land. 'Dit had ik niet verwacht’

VideoIn het noorden van het land vielen vanochtend de vlokken uit de hemel. Op twitter komen sneeuw-meldingen van de wadden-eilanden, Groningen en Friesland.  ‘Dit had ik niet verwacht!’

Op sociale media delen gebruikers foto's en video's van de lichte sneeuwval. ,,Ja mensen, 13 april en het sneeuwt.”

Ook in de rest van het land kunnen vandaag nog winterse buien vallen. De temperatuur komt gemiddeld uit op zo'n acht graden, tijdens de buien daalt het kwik tot vier graden. ,,Vanavond wordt het op veel plaatsen droog, in Zuid-Limburg neemt de kans op een vlok natte sneeuw juist tijdelijk toe”, meldt Weerplaza. ,,Morgen is het wisselend bewolkt en vrijwel droog. Met acht tot elf graden is het weer wat warmer. Volgende week stijgt de temperatuur weer snel en wordt het vijftien tot twintig graden. Het is droog en er zijn zonnige perioden.”

Volledig scherm
Peter Rotteveel uit Stiens maakte deze foto van zijn besneeuwde poes. © Weerplaza/Peter Rotteveel
Volledig scherm
Janna maakte deze foto in Holwerd © Weerplaza / Janna

Bloemencorso

Vanwege de nachtvorst waren de praalwagens van het jaarlijkse bloemencorso van de bollenstreek voor de nacht gestald in hallen, maar vanochtend is de stoet vertrokken voor de tocht van Noordwijk naar Haarlem. Het corso van de bollenstreek, dat meerdere dagen inclusief het weekeinde duurt, is mateloos populair en trekt ieder jaar weer meer publiek. Vorig jaar kwamen er ruim een miljoen bezoekers op af.

Volledig scherm
Wim Brouwer maakte deze foto op Ameland. © Weerplaza / Wim Brouwer
  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”