Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Het ter discussie stellen van de zo geprezen Nederlandse tolerantie is nodig

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. Deze week een column over discriminatie. 

47 reacties

 • Daan

  1 maand geleden
  Zo’n opmerking van die Vincent Germyns vind ik, als witte vrouw, ronduit schokkend. Deze man heeft geen manieren. Dit zijn typische “mannen grappen” die in een kroeg of feestje en “mannen onder elkaar” plaats vinden. Ik durf te wedden dat als een witte vrouw dit in het openbaar gezegd zou hebben, er veel meer ophef over geweest zou zijn. Ik denk dat dit soort “grappen”andersom ook wel gemaakt zullen worden, alleen ik heb ze nooit gehoord. En ik heb 30 jaar met een Surinaamse man geleefd.Monique
 • JJ Korbee

  1 maand geleden
  Tolerantie werkt twee kanten op. Als je stelt dat Nederlanders steeds minder tolerant worden, kan dat ook op de overgevoeligheid van Nederlanders slaan. Beoordeel discriminatie in *alle* vormen volgens een soort puntensysteem. Dan kan de emotie er uit en kun je pas echt goed meten hoe (in-) tolerant Nederland echt is.
 • J. During

  1 maand geleden
  Er is een toename van het aantal grijze en zwarte scholen en in de grote steden heeft de meerderheid van de jeugd al een niet-westers immigratie achtergrond. Er wordt steeds harder aan de Nederlandse taal en cultuur geknabbeld en men trekt steeds makkelijk de racisme kaart. In het OV ervaar ik dat men hun eigen taaltje spreekt dat ik niet kan verstaan. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik een vreemde in eigen land aan het worden ben.
 • A Van Iersel

  1 maand geleden
  De geschiedenis herschrijven zoals vele willen is onmogelijk. De westerse cultuur en normen en waarden aanpassen doet men nu volop. Hierdoor raakt het westen zijn wortels kwijt en verliest zijn identiteit. Raar. Normaliter pas je je aan aan de huisregels en blijf je als die je welgevallig zijn. Met een land en zijn cultuur is dat kennelijk anders. De Australische premier zei het destijds mooi. Je bent welkom als je je aanpast. Als je ons wilt veranderen kun je beter niet komen etc.
 • Dick van Dijk

  1 maand geleden
  Een vrije dag? De meeste zijn altijd vrij 🤫