Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Het was dus wel 42,9 graden, waar kwam die mysterieuze hitte in Deelen vandaan?

,,Kan niet kloppen, we gaan het weerstation onderzoeken.” Met die mededeling schrapte het KNMI op 25 juli het krankzinnige hitterecord (42,9 graden) van weerstation Deelen. Wat blijkt nu: met de sensor was niks mis, het was écht zo heet. Waarom telt het hitterecord van Deelen niet?

Die bizarre twintig minuten op 25 juli 's middags: wat is er aan de hand in het Gelderse plaatsje Deelen? Om 13.58 uur geeft de toch al overuren draaiende thermometer 40,7 graden aan. Ongelooflijk. ,,Ik dacht dat ik een hartverzakking kreeg”, zal weerman Ben Lankamp van Weerplaza later zeggen. En het wordt nog gekker: om 14:17 uur is Deelen de 42 graden gepasseerd: twee-en-veertig komma negen! 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.