Het wordt de hele week warm en zonnig!

Het weerHaal de barbecue en de opblaasboot tevoorschijn. De komende week kunnen we volop genieten van de zon. Vandaag is het vrijwel windstil en de zon schijnt flink bij zo'n 20 graden. Morgen doet de temperatuur er een schepje bovenop. En nog meer goed nieuws: het mooie weer houdt aan. 

 1. Frans (77) is tot adel verheven: ‘Veel deftige families proberen het, maar het lukt bijna niemand’
  PREMIUM
  17

  Frans (77) is tot adel verheven: ‘Veel deftige families proberen het, maar het lukt bijna niemand’

  Zijn eerste nacht als jonkheer lag Frans Lauta van Aysma vooral wakker. En het is maar de vraag of hij vannacht de slaap wel kan vatten. ,,Het is nogal veel allemaal’’, zegt de 77-jarige Apeldoorner. ,,Veel deftige families proberen om tot de adel te worden verheven, maar dat lukt bijna niemand. En dan heb ik de strijd wel gewonnen. Terwijl ik hier in mijn flatje van mijn AOW leef.’’
 2. Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlantische Oceaan: 'Overheid doet te weinig’
  PREMIUM

  Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlanti­sche Oceaan: 'Overheid doet te weinig’

  Greenpeace stapt naar de rechter om de Nederlandse staat te dwingen Bonaire te beschermen tegen overstromingen als gevolg van klimaatverandering. De milieuorganisatie liet de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek doen naar de gevolgen van klimaatverandering voor het Caribische eiland. Conclusie: een groot deel van Bonaire dreigt door zeespiegelstijging aan het einde van deze eeuw te worden opgeslokt door de Atlantische Oceaan.