Theo Hiddema van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen.
Volledig scherm
Theo Hiddema van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

Hiddema en Nanninga (FvD) zien af van Statenzetels

Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie wordt geen lid van de Provinciale Staten. Hij werd vorige week zowel in Friesland als in Limburg met voorkeursstemmen gekozen, maar hij heeft besloten om af te zien van beide zetels. Ook Annabel Nanninga is niet van plan te verhuizen naar Utrecht, waar ze werd gekozen.

Hiddema, geboren in Friesland en woonachtig in Maastricht, was lijstduwer voor de partij in beide provincies. ,,Ik stond voor een dilemma van hier tot gunter, het was een heksentoer om een keuze te maken. Ik ben aan beide provincies verslingerd. Mijn Friese genen zijn springlevend, maar anderzijds heb ik mijn kloppende menselijke hart en mijn vrolijke inborst te danken aan de beeldschone stad Maastricht’', liet de advocaat en politicus weten.

Kiezersbedrog

Van kiezersbedrog is volgens hem geen sprake: ,,Ik heb tijdens de campagne veel kiezers gesproken. Ik heb ze toen verteld wat het lijstduwerschap voor mij inhield en dat de kans klein was dat ik een zetel zou innemen.’'

In Drenthe werd Forum-lijstduwer Henk Otten met voorkeursstemmen verkozen. Bij de Eerste Kamerverkiezingen is de Drent de landelijke lijsttrekker voor de partij. 

Annabel Nanninga werd met voorkeursstemmen verkozen in Utrecht. Lijstduwer Nanninga is raadslid in Amsterdam en zou als Statenlid naar de provincie Utrecht moeten verhuizen. Zij heeft echter al aangegeven in Amsterdam te zullen blijven wonen. 

Kijk hier naar de overwinningstoespraak van Hiddema:

  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”