Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Hier is het huren van een studentenkamer het goedkoopst

Voor een goedkope kamer moeten studenten in de stad Wageningen zijn. In Amsterdam betalen ze echter verreweg het meest. Dat blijkt uit onderzoek van de website Goedkoop.nl naar kamerprijzen in de 20 grootste Nederlandse studentensteden.

Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP/Erik van 't Woud

De stad waar een student woont, heeft een grote invloed op het prijskaartje aan zijn of haar studentenkamer. Zo betaal je alleen in het Gelderse Wageningen en Limburgse Heerlen in Nederland onder de 300 euro voor een stekkie, namelijk gemiddeld 284 euro en 285 euro per maand.

De absolute hoofdprijs wordt door Amsterdamse studenten betaald: gemiddeld 610 euro per maand. Maar ook in alle andere steden in en rondom de Randstad (Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem en Almere) is de huur voor een student hoog.

Wie geld wil besparen, kan dus beter proberen om buiten deze regio te gaan wonen. Of een 'dure studentenstad' in de Randstad inruilen voor een goedkopere. Zo zijn Haarlem en Almere goede alternatieven voor Amsterdam.

Waar betaal je (gemiddeld) het minst volgens het onderzoek?

1. Wageningen: €284

2. Heerlen: €285

3. Tilburg: €312

4. Leeuwarden: €336

5. Enschede: €353

6. Maastricht: €355

7. Groningen: €361

8. Delft: €368

9. Eindhoven: €369

10. Nijmegen: €376

11. Leiden: €377

12. Arnhem: €386

13. Breda: €387

14. Den Bosch: €410

15. Rotterdam: €442

16. Almere: €446

17. Haarlem: €447

18. Utrecht: €447

19. Den Haag: €448

20. Amsterdam: €610

 1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
  EXCUSES NS

  NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 2. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.