Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Roos Koole

‘Hij had weer drugs geregeld, zag ik op zijn telefoon’

Die van mijJacqueline (34) komt er al snel na haar eerste date met Martijn (36) achter dat hij verslaafd is aan cocaïne. Ze helpt hem met afkicken.

Ik kende Martijn al een paar jaar uit het uitgaansleven, maar pas toen ik een keer echt met hem had gepraat, merkte ik hoe leuk hij was. Geïnteresseerd, slim, supergrappig, sociaal. Na ons eerste afspraakje vertelde ik aan vrienden: ‘Ik heb met Martijn gezoend!’ ‘O, Jacq’, zeiden ze, ‘doe het niet! Weet je dan niet dat Martijn verslaafd is? Hij heeft schulden en maakt overal een zootje van!’ Ik ging terugdenken en herinnerde me dat ik inderdaad iets wits bij zijn neus had gezien. Dus ben ik met hem gaan praten. ‘Ik word voor jou gewaarschuwd’, zei ik. ‘Klopt het dat jij verslaafd bent aan cocaïne?’ Hij gaf het direct toe. En omdat hij zo eerlijk was, vond ik hem nog leuker.

We hadden pas één keer gezoend, ik kon nog terug, maar zijn verslaving was voor mij geen reden om de deur dicht te slaan. Bovendien wilde ik niet toekijken hoe deze jongen zichzelf de afgrond in hielp. Martijn leek zich bewust van zijn probleem en liet me denken dat hij er iets aan ging doen.

  1. Nederlander (22) die via website gestolen inloggegevens aanbood nog niet op vrije voeten
    Update

    Nederlan­der (22) die via website gestolen inloggege­vens aanbood nog niet op vrije voeten

    De 22-jarige Nederlander die vandaag werd aangehouden in het onderzoek naar een website die op grote schaal gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden verkocht zit nog vast. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie over zijn vrijlating in afwachting van verder onderzoek. Een vermoedelijke compagnon van de Arnhemmer, een man uit Noord-Ierland, werd al op borgtocht vrijgelaten.