Karwan Fatah-Black: ,,Ik hoop dat het debat ertoe leidt dat niet alleen etnische Nederlanders als eersterangsburgers worden gezien.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Karwan Fatah-Black: ,,Ik hoop dat het debat ertoe leidt dat niet alleen etnische Nederlanders als eersterangsburgers worden gezien.’’ © Marco Okhuizen

Historicus had niet verwacht dat de racismediscussie 'nu opeens weer zou opkomen’

ZomeruniversiteitDe knapste koppen vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied. Vandaag: historicus Karwan Fatah-Black. De discussie over de juiste visie op de Nederlandse rol in de Atlantische slavenhandel is heviger dan ooit. Fatah-Black is constant op zoek naar de vergeten verhalen die een nieuwe kijk op die geschiedenis kunnen geven.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Internationale studenten wanhopig: ‘Als ik over een maand nog geen kamer heb, stop ik mijn studie’
  PREMIUM

  Internatio­na­le studenten wanhopig: ‘Als ik over een maand nog geen kamer heb, stop ik mijn studie’

  Veel internationale studenten komen moeizaam aan een kamer. Ook in Breda speelt dat probleem. Zo zoeken nog 75 buitenlandse studenten van Hogeschool BUas (Breda University of Applied Sciences) woonruimte en wringen zij zich in onmogelijke bochten om überhaupt lessen te kunnen volgen. ,,Ik ben sinds 25 augustus in Nederland en leef nu in een hotel, tegen 60 euro per nacht...”