Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Bos, de manager van Civitas Christina, tijdens een demonstratie afgelopen jaar. © Hollandse Hoogte / Marcel Krijgs

Hoe een ultra-conservatief religieus genootschap de Nederlandse opinie bestookt

Ze hebben hun demonstranten voor de deuren van abortusklinieken tijdelijk teruggetrokken, maar de campagnes tegen homoseksualiteit, islamisering, klimaatdrammers en voor zwarte piet blijven lopen. Portret van Civitas Christiana, een ultra-conservatief religieus genootschap dat met geld van oude Europese adel de Nederlandse opinie bestookt.

Of Hugo Bos dat nou niet irritant vindt, al die weerstand tegen zijn acties? Niet echt. 

,,Het is niet altijd leuk natuurlijk, maar we staan daar om de waarheid te verdedigen. Als 1 en 1 samen 2 is, kan het niet tegelijk ook 3 zijn. Zo is het ook met abortus: moord is moord. Daar kan ik niks anders van maken.”

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.