Rodinho
Volledig scherm
PREMIUM
Rodinho © Kristof Pieters/Facebook

Hoe Rody (18) na dat nare 'opa-filmpje' op Snapchat aanspoelde op de oevers van de Schelde

De 18-jarige Rody uit Amsterdam-Zuidoost verdronk in juni in de Schelde. Hij lijkt verongelukt na het ‘uithalen’ van drugs uit de Antwerpse haven, zoals zoveel jonge mannen doen, vooral uit Zuidoost.

 1. Modellenbureau stuurde eerder Snapchat-vandaal weg die man van zijn fiets trapte
  voortvluchtig

  Modellenbu­reau stuurde eerder Snap­chat-van­daal weg die man van zijn fiets trapte

  De jongeman die maandag een oudere man van zijn fiets trapte in Amsterdam en dat vervolgens via Snapchat filmde, is al eerder in aanraking geweest met de politie. Een modellenbureau dat met de Amsterdammer zaken deed beëindigde vorig jaar mede daarom de samenwerking. De schokkende mishandeling waarvan hij nu wordt verdacht maakt veel los in Nederland en bereikte zelfs de politiek. De filmer heeft zich nog steeds niet gemeld bij de politie.
 2. Nederlander (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchatfilmpje
  mogelijke afrekening

  Nederlan­der (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchat­film­pje

  Op een oever van de Schelde in België is zaterdag het lichaam van een Nederlander gevonden. Het gaat om de 18-jarige Rodinho Breinburg uit Amsterdam. Hij is mogelijk slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu, bevestigen bronnen. Breinburg kwam eerder landelijk in opspraak toen hij een filmpje op Snapchat plaatste waarop hij lachend een oudere man vanaf een scooter van zijn fiets trapt.